HU - Bloody Office - socialtimes.hu

 
bloody office, team building, facebook game

Eredeti cikk/original article:

http://socialtimes.hu/articlepage/?article=1780-veres-csapatepites--

Véres csapatépítés

Vállalati tréningek helyett, gyilkos játékra biztatja a cégeket és azoknak a dolgozóit egy kreatív programszervező  műhely. Csapatépítés másként.  

 

Véres küzdelmek és gyilkosságok várhatók az irodai dolgozók között, az év utolsó heteiben. A gazdasági válság, a bizonytalanság, a nehézségek, az év végi feszülés sokak hangulatát a mélybe taszítja, viszont van egy remek módszer, amellyel a legszürkébb napok is kiszínezhetőek! Gyilkosozzunk!

Természetesen nem véres merényletek kiterveléséről és végrehajtásáról van szó, hanem a sokkal vidámabb, mégis ugyanannyira izgalmas játékról, amire leginkább tábori élményeinkből és néhány lyukasóráról emlékezhetünk. A játék neve: Gyilkosozás, amit abszolút modern köntösbe öltöztettek a szervezők: a meghívók és a feladványok a Bloody Office Facebook alkalmazáson (https://www.facebook.com/bp.underguide) keresztül érkeznek a játékosokhoz. A merényleteket gondosan kitervelve és bravúrosan kivitelezve kell egy kollégával megcsináltatni, persze úgy, hogy az illető ne is sejtsen semmit. Ez vezet majd olyan szórakoztató szituációkhoz, ahol egyik munkatársunk fél órája bömbölteti az irodai rádiót és riszálgatja magát néha a dallamra... Mindezt csak azért, hogy kiszemelt áldozatát rávegye végre néhány táncmozdulatra és ezzel teljesítse küldetését. 

Kirúgás helyett  

Mindenki ismeri azt a jelenséget, hogy az év utolsó harmadában a hajtás fokozódik, egyre közelebb vannak az ünnepek, amelyekre már most szorongva gondolunk, közben aggódva figyeljük a híreket a neten és munkaidőben, szünetekben általában arról folyik a diskurzus - ha ugyan még nem fáradtunk bele -, hogy kinek és miért nehéz épp az élete. Kutatások azt bizonyítják, hogy az egyén mérhető eredményeinek mindössze 15%-a írható a technikai tudás javára, és mintegy 85 %-a az emberi érintkezés technikájában mutatott ügyességének köszönhető. Erre találták ki eleinte csak a nagyvállalatok vezetői a csapatépítést, melyekhez pszichológusok csatlakoztak és mára egy valóságos üzletággá fejlődött. De mi van a kis cégek dolgozóival? Vagy azon vállalatok alkalmazottjaival, amelyeknek a jelenlegi terhes gazdasági körülmények között, nincs lehetősége drága csapatépítő tréningeket szervezni? 

Rémisztő  hírek 

Ahelyett, hogy munkaidőben a híreket böngésszük, ezzel még több stresszfaktort aktivizálva, a cyber-teret használhatjuk a csapatunk összetartásának az erősítésére, feszültségoldásra és ezzel elérhetjük, hogy ebben a nehéz időszakban is produktívak, pozitívak és vidámak legyenek a körülöttünk, velünk dolgozók. Építsünk csapatot online! A budapestUNDERGUIDE programszervező műhely kifejlesztett egy teljesen ingyenes, online csapatépítő játékot, melyet Európa szerte játszanak vállalatok, kisebb-nagyobb cégek munkatársai - az egyéni győzelem és a csapatépítés, no meg a szürke hétköznapok kiszínezése végett, november 14. és december 14-e között. A csapatkohézió erősítésén valamint az ebből adódó profiton kívül, a szórakozáson és a játék élményén kívül a legaktívabb és a legkreatívabb gyilkosokra értékes ajándékok várnak: egy balatoni hétvége, sétarepülés, hazai design ajándékcsomag. 

Az ünnepekre, a következő   év startja előtt talán nem is lehetne jobb ötletünk, hogy a munkahelyi hatékonyságunkat növeljük és a körülöttünk lévők kedvét is felderítsük, minthogy ezt a klasszikus tábori játékot XXI. századi formában játsszuk és ki tudja, ha profi gyilkosok vagyunk, valóban rápihenhetünk 2012-re, Füreden.