HU - Hajléktalan étkeztetés- nonprofit.hu

 
csr budapest, hajléktalan étkeztetls

Eredeti cikk/original article:

http://nonprofit.hu/?q=content/v%C3%A1llalati-felel%C5%91ss%C3%A9gv%C3%A1llal%C3%A1s-hajl%C3%A9ktalan-%C3%A9tkeztet%C3%A9s

Vállalati felelősségvállalás: hajléktalan étkeztetés

Talán sokunknak eszébe jutnak azok a kezdeményezések, amikor egy cég zászlaja alatt önkéntesek kifestenek egy kórházat, óvodai portákat tesznek rendbe. A Budapest Underguide CSR projektje azonban eltér a megszokottól.

A Budapest Underguide január 29-én és 30-án Budapesten az MPI - nemzetközi rendezvényszervezők szakmai szervezete -, konferenciájának keretein belül, "Feed The Hungry" elnevezéssel étkeztetési programot szervez a Szobi utcai Speciális Menedékhely számára. Önkéntesek és Horváth Katalin szakácsnő - Büfé Budapest - segítségével főzés és ételosztás lesz a rászorulóknak. Az önkéntes munkával támogatott esemény költségeit az MPI fedezi.

Az önkéntesek január 29-én vasárnap reggel 9-kor találkoznak a Szobi utcai hajléktalan szállón. 11.30-tól osztják a gulyáslevest, közben pedig a hideg élelmet tartalmazó csomagok is elkészülnek. Január 30-án a MPI konferencia szüneteiben a vendégek hideg élelmet csomagolnak majd, amelyet szintén ezen a napon osztanak szét.

Egyre több vállalat szeretne valamilyen formában társadalmi felelősségvállalást kifejező programokban részt venni, de egyedüli önkéntesként nagyon nehéz a vállalások megszervezése. A Budapest Underguide-nál számtalan ötlet van, melyeken keresztül a nagyvállalatok kifejezhetik felelős szerepvállalásukat, ahogy most az European Meetings and Events Konferencia vendégei felelős szerepet vállalhatnak önkéntes munkájukkal, jelentős segítséget nyújtva a legrászorultabb társadalmi rétegnek.