HU - Kulturizmus napja - turizmus.com

 
KULTURIZMUS Napja a fővárosban

Eredeti cikk/original article:

http://turizmus.com/cikk/index/KULTURIZMUS%20Napja%20a%20f%C5%91v%C3%A1rosban

 

KULTURIZMUS Napja a fővárosban

2012.05.06. 13:56 | Turizmus Panoráma Bulletin    

Négy alternatív városnéző, programszervező vállalkozás összefogásával Kulturizmus Napja néven új hagyomány kelt életre május 5-én az Akácfa utcai Fogasházban. A programszervezők sajtótájékoztató, majd rövid workshop keretében mutatták be cégeik profilját, később pedig különböző városnéző sétákra invitálták a meghívottakat.

A négy programszervező – a BudapestScenes, a budapestUNDERGUIDE, az ImagineBudapest, és a UniqueBudapest – a tájékoztatón bejelentette, hogy létrehozták a KULTURISTA Budapesti Alternatív Városfelfedezők Egyesületét, hogy közösen még nagyobb hangsúlyt adjanak a nyilvánvaló ténynek: Budapesten is, ahogy a világ számos helyén, egyre komolyabb szerep jut mind a magyarok, mind a külföldiek körében a nem hagyományos városi élménynek.
A programszervezők olyan szolgáltató cégek, amelyek az egyre nagyobb mennyiségben megjelenő, az egyediséget kereső, az átlagostól – valamely szempontból – eltérő igényekkel rendelkező, kulturális, szociális vagy turisztikai élményre vágyó csoportok és egyének (külföldi és magyar) számára kínálnak főleg városi terepen életre hívott programokat – elsősorban városi séták formájában.
A tagok összefogásukkal szeretnék elősegíteni piaci jelenlétüket, mint „alternatív turisztikai szolgáltatók”, s közös erővel lépnek fel annak érdekében, hogy az „alternatív” szó a köztudatban a minőség és egyediség szinonimája legyen, ha városfelfedezésről van szó.
Az egyesület fontosnak tartja a kreativitást, a szolgáltatás magas minőségének biztosítását, a rugalmasságot, a megújulni tudást és az értékek megőrzését. Városfelfedező programjaik összetettségükben, szellemességükben és eredetiségükben is méltó versenytársai a hagyományosnak mondott városnéző programoknak.
A május 5-i városnéző sétákra – amelyek a nagyközönség számára is elérhetők voltak – a cégek legnépszerűbb túráikkal készültek. Az érdeklődők megismerhettek többek közt Budapest hídjai mögött rejtőző történeteket, felfedezhették a belváros titkos tereit, kertjeit, kincses túrára is indulhattak, vagy túrázhattak a felelősségteljes utazás és design jegyében.
A KULTURIZMUS Napja bemutatkozó eseményén jelen volt a támogató Magyar Turizmus Zrt. képviseletében Fekete Magdolna, valamint Winkler Nóra, az Artmagazin Stratégiai igazgatója.