Rejtélyes Budapest – enigmafejtő játékok – szabadtéri, beltéri

 

Criminal vacsora
Izgalmas rejtély a városon át
Romos rejtélyek
CrimeScene Budapest - Cludo Underguide módra
Véres Budapest

Rejtély és cselszövés na meg egy kis bűntény - mind megoldásra várva. A rendőrség és a nyomozók egy lopás vagy támadást követő pillanatnyi sokkhatás után a szakértők segítségét kérik. Ez esetben ön és kollégái tagjai lehetnek ennek a szakértői csapatnak, amely többek között detektívekből, laboránsokból, ballisztikai szakértőkből és halottkémekből áll.

Kezdésnek a vezető nyomozó érkezik meg, átnyújtja a jelentést és a csapat számára nélkülözhetetlen bizonyítékokat, amelyek szükségesek a bűntény megoldásához. Figyeljenek nagyon a további nyomokra, amelyek bárhol el lehetnek rejtve, az utcán, a vacsoraasztal alatt, vagy akár egy romkocsmában. Az összegyűjtésük csak a résztvevőkön múlik.

A végeredmény azonban közel sem olyan egyértelmű; a csapatoknak fel kell használniuk a kreativitásukat, matematikai és történelmi ismereteiket annak érdekében, hogy rájöjjenek a megoldásra. Ki tette? Mikor? Miért? Minden kérdésre választ kell adni…

Ismerd meg a játékokat, görgess le!

 

Criminal vacsora (beltéri)

 

Időpont: eltérő verziókban 2 és 3 óra között, az eredményhirdetést is beleértve
Csoportlétszám: 8 főtől 60 főig, 4-8 fős csapatokban
Lehetséges helyszín: Budapest belvárosa, beltéri
Közlekedés: nincs
Ajánlott időszak: bármelyik évszak
Megközelítő ár: 35 euró/főtől

 

Az előtétel befejeztével megérkezik a vezető nyomozó, csapatokba rendezi a résztvevőket, átnyújtja a rövid jelentést és megosztja a bűnügy megoldásához elengedhetetlen nyomokat. Mivel a sikeres nyomozáshoz energiára van szükség az előételeket felszolgálják, hogy a csapattagok feltöltődjenek a hosszú éjszakára.

A vacsora alatt kétszer, az előételek után és a desszert előtt, a csapatoknak el kell hagyniuk az éttermet, hogy egy kis terepmunkát végezzenek és nyomozzanak a további bizonyítékok után.

Extra lehetőség: Ahhoz, hogy rekonstruáljuk bármilyen esemény körülményeit, két színész is felkérhető, hogy bemutassák, mi is történhetett. Ezt követően indulhat a játék.

 

Izgalmas rejtély a városon át (szabadtéri)

 

Időpont: eltérő verziókban 1,5 és 2 óra között, az eredményhirdetést is beleértve
Csoportlétszám: 15 főtől 200 főig, 5-10 fős csapatokban
Lehetséges helyszín: Budapest belvárosa, szabadtéri
Közlekedés: séta
Ajánlott időszak: tavasz, nyár, ősz
Megközelítő ár: 25 euró/főtől

 

A megérkezés és bemelegítő beszélgetés után minden szempár az előadóra szegeződik. Ő fogja bejelenteni, hogy bűntény történt a városban és ennek felgöngyölítésében kéri a csapatok segítségét. Az első néhány nyomot meg is adja, de ennyi még messze nem elég a bűntény felderítéséhez.

A csapatoknak a városban szétszéledve kell meglelniük a további bizonyítékokat és nyomokat, melyek a rejtély feloldásához szükségesek. A helyes megoldás a játék vége után valamelyik bárban fog kiderülni, ahol a győztes csapatot is kihirdetjük majd.

 

Romos rejtélyek (beltéri és szabadtéri)

 

Időpont: eltérő verziókban 2 és 3 óra között, az eredményhirdetést is beleértve
Csoportlétszám: 20 főtől 200 főig, 5-10 fős csapatokban
Lehetséges helyszín: Budapest belvárosa, szabadtéri
Közlekedés: séta
Ajánlott időszak: bármelyik évszak
Megközelítő ár: 42 euró/főtől

 

A résztvevők kisebb, 8-10 fős csapatokra lesznek osztva, mindegyikük megkapja a szükséges titkos kódokat és bizonyítékokat. A feladatuk, hogy a városban kutatva ráleljenek a további nyomokra és összerakják a bűntény különböző darabjait, közben végigjárva a magyar történelem legfontosabb eseményeit. Minden egyes kincset meg lehet találni, ha a csapat eléggé gyors és elhivatott!

A játék közben megismerhetik a város kevésbé ismert arcát, hogy aztán a megérzéseiket és a rejtvénymegoldó képeszségeiket kihasználva megérkezzenek a várva várt célba. Az utolsó állomás felé vezető út közben három megállót is beiktatunk, ahol a csapatoknak meg kell keresniük az enigma feloldásához szükséges bizonyítékokat.

A helyes megoldás a játék végén, az utolsó állomáson derül ki, ahol a győztes csapatot is kihirdetjük majd. Az egyes megállókban frissítő italok segítik majd a csapatok éberségét.

 

CrimeScene Budapest – Cluedo Underguide módra (beltéri)

 

Időpont: eltérő verziókban 2 és 3 óra között, az eredményhirdetést is beleértve
Csoportlétszám: 10 főtől 60 főig, 4-8 fős csapatokban
Lehetséges helyszín: Budapest belvárosa, beltéri
Közlekedés: nincs
Ajánlott időszak: bármelyik évszak
Megközelítő ár: 35 euró/főtől

 

Járt már egy bűntény helyszínén? Természetesen. Na de épített már valaha egyet? Most ezt kell majd tennie. Ebben az új, 10-től akár 60 főig is űzhető beltéri játékban szüksége lesz minden sütnivalójára, vizuális képzelőerejére és fizikai erejére.

Fedje fel a borzasztó bűntényt, találja meg a bizonyítékokat, és építsen egy kisebb makettet a bűntény helyszínéről, amiben áll! Minden egyes apró információ szükséges lehet ahhoz, hogy rájöjjön az igazságra és befejezze a makettet mindössze 90 perc alatt.

Készen áll, hogy profi nyomozó legyen? Ezt csak egyféleképp tudhatja meg…