Szecessziós Budapest séták

 
alternatív városnézés, budapest, városfelfedező séta, szecesszió, budapesti séta
Rates: 

Árak: lekérés alapján, létszámtól függ

Az ár tartalmazza: a program koordinációját és összeállítását, a privát underguide-ot, egy italmeghívást a vendégek számára és a vonatkozó adókat.

Nem tartalmazza: étel - egyéb étel - ital fogyasztását a túra alatt, az underguide felmerülő költségeit a túra alatt, belépőjegyeket és közlekedési költségeket.

A  "Budapest – szecessziós város" (Hungarofest) 2011-es programsorozatunk nagy sikerére való tekintettel folytatjuk a sétákat magán érdeklődőknek és csoportoknak.

Ismerd meg velünk a legjelentősebb szecessziós építészeti remekek történetét és repülj vissza a századfordulós kávéházak hangulatába! Lepd meg a családod, kedvesed vagy külföldi vendégeidet Budapest egyik legszebb arcával -a túra után más szemmel nézitek majd Budapestet!

 

Válaszd ki a téged érdeklő túrát!

1. Klasszikus szecessziós séták - Liget és környéke ill. Lipótváros

Budapest máig látható városképének nagy része lényégében a 19. század harmadik harmadában, a 20. század elején épült fel. Ennek a hosszú, 1914-ig tartó békeidőszaknak is kiemelkedő építészeti stílusa volt a szecesszió.

A túráinkon két legfontosabb szecessziós negyedet (Lipótváros és a Városliget környéke) járjuk be, és megismerheted ezeknek a varázslatos házaknak a legendáit és tervezőik életét közelebbről!

2. Szecessziós Életstílus Séta

A szecesszió 19. sz. végén 20. sz. elején született mozgalom, amely bármilyen műfaji formát is öltött, elvetette a korábbi merev akadémizmus művészetét és a historizmust. Az irányzat képző- és iparművészet területén alkotó művészeinek törekvése a nagymértékű stilizálás, a növényi vagy geometrikus mintákra építő hullámzó ornamentika megteremtése volt. Ez a légies irányzat csodálatos értékeket adott egész Európának több műfajban is: sétánk alatt az építészeten túl kitekintünk a szecesszió élénk színeinek, intenzív érzelemvilágának és organikus formavilágának megjelenésére a festészetben, bútortervezésben, a belsőépítészetben, a cabaret és a burlesque világában - a hazai Thonet gyöngyszemektől a Tiffany műhelyeken át az Orfeum-ig.

Rendeld meg a túránkat, ahol megismerhetitek a szimbolista költőink kávéházi életét, a századfordulós cabaret és burlesque varázsát és a szecesszió jelenlétét az egyéb művészeti ágakban!

 

TÚRA RÉSZLETEI

  • Körülbelül 4 órás, sétálós városnéző program (igény esetén a program lehet 8 órás is vagy többnapos!), egy privát underguide-dal.
  • A program bármely napon elérhető, a nap bármely szakában, a séta időpontját is a vendég határozza meg.
  • A program magyarul és számos más nyelven is megvalósítható.

VÁRUNK!

Írj nekünk a budapest@underguide.com email címre! Munkatársunk hamarosan válaszol.

Várjuk hívásod is: +36 30 908 15 97!

Sorry, you need to install flash to see this content.

Recent Feedbacks